A fürdőszoba tökéletes kialakítása

fürdőszoba

A fürdőszoba lakberendezési kialakítása nagyon sok kötöttségnek kell, hogy megfeleljen. A vizesblokkok helye általában kötött, áthelyezésük csak nagyon költségesen oldható meg. A kis alapterületűek berendezése az alapelemek megfelelő elhelyezésén múlik.

A kisméterű helyiségeket a legegyszerűbb úgy berendezni, hogy mindent méretpontosan kitűzünk. Azaz például egy méretarányos alaprajzot készítve a különböző kötelező elemek méretarányos miniatűrjeit az alapon tologatva megtalálhatjuk a legkedvezőbb elhelyezési módot. Ezzel a módszerrel elkerülhetjük a túl nagyméretű bútorok, vagy kiegészítők vásárlását.

A fürdőszoba elengedhetetlen kelléke a tárolórész. Nem mindig a legideálisabb, hogy minden elől legyen, mert egy nagyobb családban ez sokszor csak rendetlenséget szül. A tárolóba elrejthetjük a tisztítószerektől a piperén keresztül a törölközőkig az össze szükséges dolgot. A legtöbb esetben erre valamilyen falba süllyesztett, vagy mosdó körüli helyet szoktuk kihasználni. A bútoráruházakban rengeteg ilyen polc és bútorrendszert találhatunk, de mivel a fürdő mindig valamiben egyedi, ezért véleményem szerint a legideálisabbak az egyedi méretre készült darabok. Sokszor a boltban vásárolt különálló bútorok a szépségük ellenére csak rendezetlen látványt nyújtanak.

A polcok és a bútorok milyenségét a tér nagyságához illeszkedően kell megválasztani. Itt nem muszáj annyira visszafogni magunkat. A szép mély tónusú színekkel nagyon erőteljes és drámai hangulatot lehet elérni. Ráadásul ezzel nagyszerűen ki lehet emelni a tér előnyeit.