Baden-Baden látnivalók

Baden-Baden látnivalók

Baden-Baden nemcsak a világ leghíresebb fürdővárosa, de Németország egyik legnépszerűbb úti célja. Enyhe éghajlatának, és forró vizű forrásainak köszönhetően a világ minden részéből érkeznek látogatók. Azonban nem csak a gyógyvíz, hanem a sport, a lovaglás és a golfkedvelők is tartalmas elfoglaltságra számíthatnak. Egyben kiváló lehetőség a Fekete-erdő felfedezésére és komolyzenei eseményekre.

Baden-Baden fürdője már a római időkben is ismert volt, az ásványi anyagokban roppant gazdag gyógyvíznek köszönhette a hírét. A gyógyfürdő mellett a szabadidős turizmus fellegvára, hiszen nyaranta a túrázók, télen a síelők veszik birtokba a híres Schwarzwald-Hochstrasse turista utat. A gyógyfürdők mellett a komolyzene fellegvára. A repülőtér Baden-Badentől nyugatra 12 kilométer távolságra, Karlsruhe városától pedig 35 kilométerre dél-nyugatra található.

Baden-Baden fő látnivalói

Friedrichsbad és a Caracalla

A látogatók számára a fő attrakció a Caracalla és a Friedrichsbad, amely már a rómaiak idején is ismert volt a termálforrások gyógyító hatása kapcsán. A Friedrichsbad patinás fürdőjében a 19-20. században európai előkelőségek kúrálták magukat. A római fürdő hagyományaira építő csarnokok gazdagon díszítettek mozaikokkal, csempékkel és különböző freskókkal. A Caracalla modern üvegfalú épülete, a fehérmárvány medencei a luxust és eleganciát sugározzák.

A római fürdő romjai

A római korban is népszerű fürdőváros neve Aquae Aureliae volt, amelyet a 2 méter magas római fal is igazol. De a Friedrishbad fürdő alatt lévő gőzfürdő romokból a régi padló és falfűtési rendszerek is jól láthatók.

Óváros

Az óváros keskeny utcák és elegáns parkok mentén a barokk stílusú épületek húzódnak. Kiemelt látnivalója a gótikus Stiftskirche, és a 17. századi Szent Sír kolostor. A hangulatos utcákban sok-sok galéria, ékszerbolt, kávézó és antikvárium is található.

Operaház

A Festspielhaus Németország legnagyobb operaháza közé tartozik, igen híres változatos repertoárjáról. Egyik fő vonzereje Baden-Badennek a fellépő világhírű zenekarok miatt.

Brahms-ház

Baden-Badenben töltötte a nyári hónapokat a zseniális zeneszerző Johannes Brahms 1865-1874 között. A városban alkotta meg a híres Német rekviemet, és szimfóniáinak részleteit. A háza ma múzeum, az egykori Kék szobában minden érintetlenül maradt meg.

Fabergé múzeum

A világhírű orosz ékszerész tiszteletére nyitott múzeum több mint 700 darabból álló gyűjteménnyel rendelkezik. Olyan világhírű darabok láthatók, mint a felbecsülhetetlen értékű Rothschild Fabergé tojás, és az utolsó, 1917-ből származó arannyal és gyémánttal díszített Fabergé tojás.

Kirándulások Baden-Baden közelében

Merkur hegy és hegyi vasút

A 2191 méter magas hegyre visz fel Németország legmeredekebb siklóvasútja, ahol a csúcson egy kilátó- étteremmel- is található. Szép időben ellátni Karlsruhe városába, de a francia határ túloldalára Strasbourgig is. A városközpontból helyi járattal lehet menni a sikló bázisállomásáig, a hegyre fel pedig akár túraútvonalon is lehet felsétálni.

Geroldsau-vízesés

A hat méter magas vízesés Baden-Baden közelében található, a rododendronokkal övezett sziklás medencébe ömlő víz festői látványt nyújt.

Altes Schloss Hohenbaden

A Hohenbaden kastély építése több ciklusban történt 1102-től, de a legújabb kori gótikus várral az 1400-as években egészült ki. Tornyából nem csak a Fekete-erdőre, de a Rajna-völgyre is szédületes panoráma nyílik.

További kirándulástippek

Granada
Marseille
Dubaj
Palermo
Firenze
Maribor
München