Budapest gyógyfürdők: 5 legjobb gyógyfürdő Budapesten

pesterzsebetifurdo

A gyógyfürdők szerelmeseinek a fővárosban számos lehetőség nyílik gyógyulásra és fürdőzésre, hiszen a terület bőven ellátott termálvízű forrásokban, amelyeknek gyógyító hatása világhírű. A budapesti fürdők jelentős része a török hódoltság idején épültek, de a terület már a rómaiak idején is népszerű fürdőhelynek számított. Az elmúlt években jelentős fürdőfejlesztések zajlottak, így a régi épületek pompázatos külsővel, modern felszereltséggel állnak a vendégek rendelkezésére. A legszebb épületekként tartják számon a Veli bej fürdőjét, a Király fürdőt és a Rác fürdőt.

Rudas fürdő

A Rudas Gyógyfürdő és Uszoda Budapest ékkövének számít, és még a 15. században a török hódoltság idején ilidzsa típusú fürdőként épült. A Rudas fürdőt egészen a közelmúltig csak férfi vendégek látogathatták, és a medencéjét kötényes fürdőnek is hívják. A gyógyvíze áldás a mozgásszervi bántalmakkal küszködőknek, amelyet az egyedi összetételének köszönhet: igen ritka radioktív hévíz, amely különlegesnek számít hazánkban. A Rudas fürdő több egységből áll, Törökfürdőből, Wellness részlegből, és Gyógyrészlegből. Igen kedvelt az új kialakítású tetőtéri napozó része is.

rudas fürdő

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

A Városliget szívében található az egyik legfelkapottabb budapesti gyógyfürdő, amely Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. Ez a fürdőnk nem középkori, csak az 1910-es években épült. A Széchenyi Gyógyvíze szulfátos hévíz, amely jelentős metaborsav és fluoridtartalma miatt mozgásszervi problémák esetén kedvező hatású, emellett ivókúrában is javallott. Négyévszakos kialakítása miatt nemcsak a hazai vendégek körében, de az ide látogató külföldiek körében is népszerű. Gyógyrészleggel, wellness részleggel rendelkezik, és összesen 21 medence áll a vendégek rendelkezésére.

Szechenyi-Gyogyfurdo

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy-és Strandfürdő

A hazai viszonylatban kimondottan ritka gyógyvíz miatt érdemes felkeresni a Pesterzsébeti fürdőt, amelyet a közelmúltban jelentősen felújítottak. Kupolás áltörökfürdője négyévszakos nyitvatartással várja vendégeket, ahol összesen 13 medence van, amelyben hullámmedence, élménymedence is megtalálható a gyógymedencék mellett. A jódos sós víz különösen hatásos a nőgyógyászati panaszok, és mozgásszervi problémák esetében.

pesterzsebeti-furdo

Király fürdő

A négyévszakos patinás Király fürdő a középkorban, a török hódoltság idején épült. A felújítások eredményeként, a belső udvarát török stílusban fogják megépíteni. A Király fürdő nem rendelkezik saját termálforrással, napjainkban a Lukács fürdő vizét használják medencéi feltöltésére. 4 medencéjéből 1 merülőmedence, 3 pedig gyógymedence. A fürdő 14 év alatti gyerekek számára nem engedélyezett. A történelmi környezetben igen népszerű a záróra utáni privát fürdőzés.

király fürdő

Irgalmasok Veli bej Fürdője

Budapest legnagyobb törökfürdője a Veli bej Fürdő, egyben a legszebb és legmodernebb fővárosi gyógyfürdő. A nagy múlttal rendelkező létesítmény gyógyászati és wellness részleggel rendelkezik, amely az üvegtetejű kerengőben foglal helyet. A Veli Bej érdekessége még a gyógyvízének, hogy a gyors átfolyás miatt kemikáliák hozzáadása nélkül képes az öntisztulásra.

Veli-Bej fürdő

+1

Rác fürdő

A gyönyörű épület a nevét a környéken élő rácokról kapta, szintén a török hódoltság idején épült. Belsejében egy nyolcszögletű kupolacsarnok húzódik, amely páratlan látványosságot jelent. A Rác fürdő kálváriája jelenleg is húzódik, remélhető, hogy mihamarabb lehetőség nyílik a patinás épület újbóli használatára.

racz furdo