0

Esik eső, de nem ázom

Na persze nem azért, mert jegenyefa alá állok, mint a dal szerzője. Azért nem ázom, mert esernyőt tartok a fejem fölé, méghozzá nem is akármilyet!

Ha meggondoljuk, hogy mi, nők, mennyit tudunk pepecselni egy-egy kiegészítő, táska, cipő, ékszer kiválasztásánál, nem csoda, hogy egy olyan nagy és látványos darab, mint az esernyő, megmozgatja a fantáziánkat. Ráadásul ennek még praktikusnak is kell lennie. Van, aki azt szereti, ha elfér a kézitáskájában, van, aki előszeretettel lóbálja a karján, és van, aki úgy gondolja, hogy bárcsak egyáltalán ne kellene fogni, hiszen már így is lóg mindkét kezéből egy-egy szatyor. De mégis jó volna, ha a ruha száraz maradna…

Van, aki alternatív megoldásokat keres, például esőkabátot húz magára. Nos, ez megfelelő viselet lehet ősszel és tavasszal, de a télikabáton fölül bizony nem éppen kényelmes. Ráadásul, amint melegebb helyre érünk, megkezdődik a nejlonzacskó-effektus, és a ruhadarab élő párologtatóvá változik a testünkön. Az ember szép egyenletesre dinsztelődve ér ki a metróból, vagy a postáról. A kínaiak láthatatlan esernyőjét pedig, amely sűrített levegővel kergeti el fejünk felől az esőcseppeket, még nem dobták piacra. Igaz, nyele ennek is van, a cipeléstől nem menekszünk meg.

Esernyő

Marad tehát az eredeti terv: be kell ruháznunk egy (kettő, három) csinos és praktikus darabra. Miért van szükség többre? Narancssárga ernyő a rózsaszín kabátunkhoz ugyebár…

A félautomata esernyők általában a legkisebbek. Összehajtva elférnek egy kisebb táskában, de kinyitva sem túl nagyok, ahhoz például, hogy ketten andalogjunk alatta, vagy megvédjék kitömött hátizsákunkat nem elegek. Inkább azoknak ajánlható, akik rövidebb utakat tesznek meg a szabad ég alatt, nem cipelnek nagy táskát sem az oldalukon, sem a hátukon. Az automatával nincs sok gond, árban kicsit magasabban helyezkedik el, létezik összehajtható változatban is. A klasszikus, kézi vezérlésű daraboknál viszont nem fenyeget az a veszély, hogy a tömött buszon véletlenül megnyomott gomb miatt kivágódó ernyőnkkel fröcsköljük le utastársainkat.

Ha már tudjuk, hogy kicsit, vagy nagyot, automatát, vagy félautomatát, esetleg botesernyő-típust választunk, gondoljuk tovább a részleteket is. Természetesen a női szem a szín-és mintaválasztékra kíváncsi leginkább, de ma már választhatunk kerek és négyzet alakú, babás, kacsás, klasszikus fogantyújú, sima, vagy fodros, átlátszó, neonszínű, világító (igen, lámpával fölszerelt) és fényvisszaverő típust is.

Esernyő, pipacs mintával

Esernyőnyelek

Esernyő

Dimensions.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.