0

Halloween jelmezek háziállatoknak

Minden év október 31-én eljön a legfélelmetesebb éjszaka, mikor boszorkányok, szellemek és kísértetek lepik el a Földet. Ez a Halloween, amely ünnep egy ősi kelta halotti kultuszon alapszik. Elsősorban az angolszász országokban (Skóciában, Írországban, Amerikában, Kanadában) van hagyománya, de mára már szinte az egész világon elterjedt. Úgy mint például Magyarországon is a 2000-es évek elejétől.

Hazánkban az angol hagyományoktól eltérően a gyerekek nem járják az utcákat jelmezben csokit gyűjtve. Ellenben sok háznál láthatunk faragott töklámpásokat, ijesztő pókhálós, boszorkányos díszítéseket ebben az időszakban.
A gyerekek az iskolában, a felnőttek közül pedig többen egy házibuliban vagy egy szórakozóhelyen ünnepelnek aznap éjjel különböző jelmezekbe öltözve.

Sokan miközben saját félelmetes jelmezüket tervezik a nagy estére, hogy mindenkit lenyűgözzenek vele, elfeledkeznek háziállatukról. Pedig remek móka a kutyákra, cicákra vicces Halloween ruhákat adni (persze csak akkor ha hagyják, hogy rájuk adjuk, semmiképpen ne erőltessünk semmit).
Íme néhány kreatív jelmez ötlet a kedvenceknek:

Superdog

Elvis cica

Drakula

Buckalakó

Birodalmi lépegető

Méhecske

Hot DOG

Tengerimalac sushiként

Dimensions.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.