Infraszauna hatásai

infraszauna hatásai

Az infravörös hőkabin a láthatatlan hasznos fény tartományában 2-25 mikrométer hullámhosszúságú infravörös sugarakat bocsát ki. Ezek forrása egy különleges, összetett anyagból készített spirális alakú ellenállástest, amelynek közvetlen melegétől hőálló szövet védi a testet. A bőr gyengéden és egyenletesen felmelegszik, a pórusok kitágulnak, a sugarak egyenletesen áthatolnak a vérerekkel átszőtt bőrrétegen. Kb. 4 cm-es mélységben a bőr alá hatolnak, ahol hőenergiává alakulnak és a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben. Az infraszaunában 40-50 C fokos hőmérsékletnél kellemesen és kényelmesen izzadunk. A ma ismert módszerek közül ez az egyetlen, amely természetes módon hozza létre az egész szervezetre kiterjedő gyógyító lázhatást. A hőkabin elvégzi a kötőszövetek megtisztítását, a test salakanyagoktól való megtisztítását. A lerakódások által kiváltott panaszok csökkennek, vagy akár meg is szűnnek.

Általános gyógyító hatások

Az infraszauna hatékony vérkeringési, veseműködési zavarok esetén, enyhíti a köszvény, reuma, ízületi betegségek tüneteit, a csukló és végtagfájdalmakat. Alkalmazható allergia, bőrpanaszok, hexensussz, isiász, hátfájdalmak, húzódás, porckorong károsodás, derékfájdalmak esetén. Bevált eszköz cellulitisz, idegrendszeri panaszok, stressz kezelésére, elsőrendű méregtelenítésre, a keringési- és immunrendszer megerősítésére, sportsérülések kezelésére. A szakemberek korunk átfogó egészség-megóvó, betegség-megelőző rendszerként emlegetik.

Sport

Az infravörös kabin jó kondícióban tartja az izmokat a sérülés időszakában is. A kabint sportolás előtt is ajánlatos használni az izmok bemelegítésére.

Izzadás

Az infravörös hőkabinban a test 80%-ban vizet, 20%-ban zsírt, koleszterint és zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint sókat veszít. A természetes és egészséges izzadás révén enyhe, mélyreható, belülről kifelé haladó tisztulási folyamat zajlik le. A hagyományos szaunákhoz képest kétszer – háromszor jobban izzadunk.