Lakberendezés a Feng-shui elvei szerint

feng shui

Az otthonos hangulat kialakítása. A Feng-shui a lakás hangulatos és ésszerű berendezésének a háromezer éves múltra visszavezethető elvrendszere. A Feng-shui nagyon sok terülten alkalmazható a kert kiépítésétől a lakások kialakításán és berendezésén keresztül, akár egészen egy város megalapozásáig.

A Feng-shui elveinek alkalmazásával kedvezőbb, hívogatóbb, békésebb hatást, kellemes küllemet, megfelelő kialakítást és elhelyezkedést tudunk elérni. Az elvek, tükrözve a régre visszanyúló hagyományvilágot, nagyon sok tényezőből állnak össze. Összekapcsolja a mágneses mezőket, terepadottságokat, klímát, azaz a geofizikai jellemzőket az asztrális jelenségekkel, azaz a napfordulókkal, csillagmozgásokkal és az ember pszichoszomatikus történéseivel. A Feng-shuit röviden leírni a fenti pár mondattal lehet, de ez egy annyira összetett harmóniarendszer, hogy a megismeréséhez és pontos értéséhez, használatához hosszas tanulmányozás és idő kell. Az elvek nem a stílusra vonatkozóan irányítanak, csak az elrendezésben.

Akármilyen bútorokból ki lehet alakítani hívogató teret. A hiba sokszor inkább abból adódik, hogy a lakás már eleve előnytelen kialakítással, elrendezéssel rendelkezik. Az ilyen hibákat javítgatni lehet a Feng-shui kiegészítőivel, de orvosolni nem. Az alap talán a chiben rejlik. A chi az életenergia. „A chi olyan, mint az áramló szél, pozitív, amikor szabadon áramlik, fénybe vonva mindent, amit megérint.” (Li Pak Tin) Ha szeretné bővebben megismerni a Feng-shuit, ajánlom a figyelmébe Molnár Réka: Feng-shui című könyvét.