0

Lakberendezés fával? Dekoráljunk!

A fa egy olyan anyag, melyet nem nehéz bevonni otthonunk berendezésébe, de mégis sokan félnek tőle.
A legtöbb bútor akkor a legszebb ha valódi fából készült. Ugyanez igaz a padlóra is, illetve a falburkolatra is. Természetesen arra azért figyeljünk, hogy ne essünk túlzásokba! Abban az esetben, ha egyáltalán nem szeretnénk ilyen nagy felületen láttatni a fát, akkor apró dekorációs anyagként is felhasználhatjuk, így becsempészve a természetet a helyiségekbe.
Nézzünk néhány példát erre:

Valódi fából készülhet szinte bármi, mivel nagyon tartós, főleg a keményebb fa fajták. Egy ebből készült bútor, vagy padlózat karaktert és gyönyörű színeket hozhat az otthonunkba. Minél idősebb egy fa elem a házban, annál szebb. Nem véletlen, hogy sokan újrafelhasználják ezeket a tárgyakat, lecsiszolják, lakkozzák őket, hogy felfrissítsék őket.
Fából készült tárgyak a házban

Egy szép fából készült szegőléccel minden helyiséget fel lehet dobni, és kicsit elegánsabbá lehet varázsolni. Rengeteg különböző mintázatút, formájút és színűt találhatunk már az áruházakban. Tegyük fel a falak és a mennyezet találkozásához, mely így szó szerint a szoba koronája lesz. Esetleg le is lehet őket festeni, ha a falak színét kiemelve még nagyobb hatást szeretnénk elérni. A fehér díszléc friss és tiszta megjelenést biztosít, míg a fekete inkább kifinomultabb.
Fából készült szegőléc

A falakat különféle művészeti tárgyakkal, fából készült dekorációs elemekkel, vagy fa keretes tükrökkel is kiemelhetjük. A tükrök segítségével játszhatunk a térrel, a fénnyel, a fából készült faliórák, vagy kakukkos órák pedig azon kívül, hogy mutatják az időt, karaktert adnak a helyiségnek. Ezeken kívül, a szoba középpontjába helyezhetünk még egy nagy, díszes, faragott dísztárgyat is, mely rögtön oda vonzza majd a vendégek tekintetét. Ilyen beszédes, egyedi darab lehet például egy fa légcsavar, egy hajó kormány, egy faragott állatfej, vagy egy afrikai maszk.
Falégcsavar

Készíthetünk dekorációt saját kezűleg is, akár boltban vett deszkákból, maradék padlóburkolatból, bútorból (polcból, konyhaszekrényajtóból, székből, stb.), vagy az erdőben összeszedett letört gallyakból. Az internet tele van remek, ugyanakkor egyszerűen kivitelezhető ötletekkel. A legtöbbhöz nem kell más csak néhány szög, kalapács, festék, és esetleg néhány csillogó dísz. Most például, a karácsony közeledtével készíthetünk egy hangulatos kis asztaldíszt ágakból és fényfüzérekből, vagy lámpásokból. A téliesebb hatás kedvéért pedig használjunk hó spray-t is!
Fadíszek

Fadísz

Dimensions.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.