Ne aggódj, ha gond van a bölcsességfogaddal

bölcsességfog

A bölcsességfog sokunk számára mumus. Szinte nincs is olyan ember a környezetünkben, akinek ne lett volna vele problémája, ezért leginkább annak drukkolunk, hogy tartozzunk azon szerencsések közé, akiknek ki sem nő. Ebben a cikkben azonban szeretnénk eloszlatni minden félelmet ezzel a témával kapcsolatban, ugyanis a megfelelő fogászat kiválasztásának és a modern sebészi módszer és technika rohamos fejlődésének köszönhetően ma már korántsem jár fájdalommal a bölcsességfog eltávolítása.

Bölcsességfog eltávolítása teljesen fájdalommentesen

A bölcsességfog azért különösen trükkös fogunk, mert nehéz hozzáférni fogmosáskor, ezért könnyen ki tud lyukadni. De akár gyulladást is okozhatnak a fogínyben, csontban, rágóizmainkban, fájhat tőle az állkapcsunk, vagy a fogaink összetorlódását is okozhatja. Az esetek többségében ezért bölcsességfog húzást javasolnak a fogorvosok.

Ha már 90%-ban kinn van a fog, akkor könnyedén, néhány perc alatt el tudják távolítani, ami a legújabb érzéstelenítő szereknek köszönhetően teljesen fájdalommentesen történik. Külön kérés esetén szedálásban, vagy altatásban is kérhetjük a beavatkozást, így pedig biztosak lehetünk abban, hogy minden negatív tapasztalatot nélkülözve eshetünk túl a kezelésen.

Ha pedig betartjuk az orvosok által javasolt néhány tanácsot, akkor a felépülés is néhány nap alatt megtörténhet.
Tehát ma már garantáltan nem jár ez az eljárás annyi kellemetlenséggel, mint akár 5-10 évvel ezelőtt. Igen ám, de mi van akkor, ha a félelmünket így sem tudjuk legyőzni?

Fogorvosnál stresszmentesen

Sokan azért halogatják a fogorvosi időpontjukat akár hónapokon, éveken keresztül, mert már a gondolata is komoly félelmet kelt bennük. Ezért számukra elérhető egy korszerű eljárás, ami során felszínes alváshoz hasonló állapotba kerülünk, így teljesen kizárható minden fájdalom és szorongás. Ezt hívjuk éber szedálásnak, amit bármilyen fogászati beavatkozás során igénybe vehetünk.

Előzetes konzultáció mindenképpen szükséges, annak érdekében, hogy biztonságosan lehessen kivitelezni a folyamatot. Segítségével pedig teljesen félelem nélkül élhetjük át a fogorvosi székben tapasztaltakat, aminek köszönhetően legközelebb könnyebben vesszük rá magunkat a fogorvosi időpontkérésre.