Pisa látnivalók

pisa látnivalók

Pisa, az olaszországi Toszkánában található város az ikonikus ferde toronyról híres, de ennél sokkal többet kínál a történelmi és kulturális látnivalók terén. Íme, néhány a legfontosabb pisai látnivalók közül:

Pisai ferde torony (Torre Pendente): Pisa jelképe, ez a szabadon álló harangtorony feltűnő dőléséről híres. A látogatók felmászhatnak a tetejére, ahonnan panorámás kilátás nyílik a városra.

Piazza dei Miracoli (Csodák tere): Az UNESCO Világörökség része, ahol a ferde torony, a dóm (Duomo di Pisa), a keresztelőkápolna (Battistero di San Giovanni) és a műemléki temető (Camposanto Monumentale) található.

A pisai dóm (Duomo di Pisa): A román építészet remekműve, a székesegyház lenyűgöző belső terekkel, gyönyörű freskókkal, szobrokkal és Giovanni Pisano szószékével rendelkezik.

San Giovanni keresztelőkápolna: A katedrális mellett található keresztelőkápolna híres akusztikájáról és Nicola Pisano lenyűgöző szószékéről. Másszon fel a tetejére, ahonnan panorámás kilátás nyílik Pisára.

Camposanto Monumentale (Műemléktemető): Ez a történelmi temető római szarkofágok gyűjteményével, középkori freskókkal és nyugodt légkörrel rendelkezik. A Piazza dei Miracoli téren található.

A pisai dóm múzeuma (Museo dell’Opera del Duomo): Az Opera del Duomo komplexumban található múzeum a székesegyház és a keresztelőkápolna szobrait, műtárgyait és kincseit mutatja be.

Palazzo Blu: A Palazzo Blu egy történelmi épületben található művészeti múzeum, amely különböző művészeti formákat, többek között festészetet, szobrászatot és fotográfiát bemutató időszakos kiállításoknak ad otthont.

Palazzo dei Cavalieri: Ez a reneszánsz palota, amely egykor a Szent István Lovagrend székhelye volt, ma a Scuola Normale Superiore otthona. A homlokzatot freskók és szobrok díszítik.

San Matteo Nemzeti Múzeum (Museo Nazionale di San Matteo): Ez a múzeum szobrok, festmények és vallási tárgyak gyűjteményét mutatja be, betekintést nyújtva Pisa művészettörténetébe.

Lungarni: Sétáljon az Arno folyó mentén, és fedezze fel a festői Lungarnit, a folyó mentén futó utcákat. Élvezze a színes épületek, hidak és a folyó tükörképének látványát.

Piazza dei Cavalieri: Ezt a teret történelmi épületek veszik körül, köztük a Palazzo dei Cavalieri (Lovagi Palota) és a Santo Stefano dei Cavalieri templom.

Keith Haring által készített Tuttomondo falfestmény: Csodálja meg a neves művész, Keith Haring által készített nagyméretű freskót. Különböző alakokat ábrázol élénk színekben, és a Sant’Antonio Abate-templom közelében található.

Giardino Scotto: Pihenjen ebben a közkertben, amely zöld területeket, játszóteret és egy történelmi erődítményt foglal magába.

pisa nevezetességek

Pisa környéki látnivalók és programok

A Pisa környéki régió számos látnivalót és tevékenységet kínál, a hangulatos városoktól kezdve a festői tájakig. Íme néhány dolog, amit Pisa környékén érdemes megtenni:

Lucca: A Pisától nem messze fekvő Lucca jól megőrzött reneszánsz falairól, hangulatos utcáiról és történelmi építészetéről ismert. Béreljen kerékpárt, és fedezze fel a várost a falak tetején.

San Miniato: Az Arno folyóra néző dombon fekvő San Miniato középkori építészetéről, köztük a gyönyörű San Miniato katedrálisáról ismert.

Volterra: Fedezze fel ezt a történelmi várost, amely etruszk eredetéről, középkori építészetéről és a lenyűgöző volterrai katedrálisról ismert. A város az alabástrom kézművességéről is ismert.

Calci kartafa (Certosa di Calci): Látogasson el ebbe a karthauzi kolostoregyüttesbe, amely természettudományi múzeumnak, művészeti gyűjteményeknek és gyönyörű kerteknek ad otthont.

Toszkán vidék: Tegyen egy kényelmes kocsikázást a festői toszkán vidéken. Élvezze a dombokat, szőlőültetvényeket és olajfaligeteket, amelyek ezt a régiót jellemzik.

Piaggio Múzeum: A Pontederában található Piaggio Múzeum az ikonikus Vespa robogó történetét ünnepli, és különböző modelleket és emléktárgyakat mutat be.

Casciana Terme: Pihenjen a gyógyvizéről ismert Casciana Terme termálfürdőjében. Élvezze a wellness és a felfrissülés napját.

Marina di Pisa: Irány a tengerpart, és látogasson el Marina di Pisa-ba, ahol egy pihentető napot tölthet a tengerparton. Sétáljon a sétányon, élvezze a tengeri herkentyűket a helyi éttermekben, vagy pihenjen a homokos strandokon.

Livorno: Ez a kikötőváros a történelmi építészet – például a Fortezza Vecchia és a Mercato Centrale -, valamint a tengerparti báj és a pezsgő éttermi élet keveréke.

Antica Fattoria di Paterno: Ez a Pisa közelében található történelmi farm egyedülálló agriturisztikai élményt nyújt, lehetővé téve a látogatók számára, hogy felfedezzék a farmot, megkóstolják a helyi termékeket, és élvezzék a toszkán vidéket.

Bolgheri: A ciprusokkal szegélyezett sugárútjáról és bortermeléséről híres Bolgheri egy bájos, szőlőültetvényekkel körülvett falu. Kóstolja meg a híres Sassicaia bort, és élvezze a nyugodt légkört.

Montecatini Terme: A termálfürdőiről és elegáns Belle Époque-építészetéről ismert Montecatini Terme a kikapcsolódást és felfrissülést kínáló fürdőváros.

Borkóstolás Chiantiban: Tegyen egynapos kirándulást a szőlőültetvényeiről és bortermeléséről ismert Chianti régióba. Fedezze fel a helyi borászatokat és kóstolja meg a Chianti Classico borokat.

Ezek a tevékenységek a kulturális felfedezés, a természeti szépség és a kikapcsolódás keverékét nyújtják, így a lehető legtöbbet hozhatja ki a Pisában és környékén töltött időből.

Olaszország utazás

Garda tó

További nyaralási ajánlatok

Nelia Beach Hotel