Keresőoptimalizálás – SEO

Hogy mi is az a Seo – kereső optimalizálás és miért fontos ez egy weboldal tulajdonosnak? Erre próbálunk most rövid választ adni itt.

1. A kereső optimalizálás jelentőssége!

Amikor egy weboldalt készítünk, nyilvánvalóan a legfontosabb, hogy az adott oldalt, mint esetünkben pl.: a yoursoft.hu oldalt, lehetőleg minél többen megtalálják.

Ha megnézzük az internetezők szokásait, akkor elmondható, hogy az internetezők, legnagyobb részt a webes keresőkön keresztül találnak rá az általuk látogatott oldalakra. Azonban az is elmondható, hogy az internetezők a keresőkben általában a kereséseik első 10-20 találat nézik meg. Ennél több oldalt, vagy mélyebben, csak ritkán látogatnak meg. Ezért fontos a Seo, azaz a kereső optimalizálás, hiszen nem elég benne lenni a nagy keresőkben, hanem lehetőleg az adott kulcsszavakra minél jobb helyezést kell elérni!

2.Kereső optimalizálással elérhető eredmény.

A kereső optimalizálással elérhető eredmény elsősorban abban mérhető, hogy kijelölt kulcsszavakra, milyen helyezést sikerül elérni a legnagyobb keresőkben.

Ma elmondható, hogy az interenetes keresések 98%-a a három legnagyobb keresővel történik (Google, Yahoo, MSN). Amennyiben sikerül ezekre a keresőkre öszpontosítva, Seo – kereső optimalizálás eredményket elérni, úgy ezzel az adott oldal forgalmát akár 10 szeresére, de akár 100 szorosára is növelhetjük.

3.Kereső optimalizálás eszközei.

A kereső optimalizálás legfőbb eszközei:

  • Jól megválasztott domain név
  • Kereső barát url kezelés
  • XHTML szabványok és META TAG-ek betartása és használata
  • Értékes és releváns lehetőleg folyamatosan frissülő tartalom elhelyezése
  • Minőségi Visszamutató belső és külső linkek szervezése