Tartalommarketing: kedvezőbb áron szerezhetsz új ügyfeleket

seo szövegírás - tartalommarketing

A tartalommarketinggel jóval kedvezőbb áron szerezhetsz új ügyfeleket, mint a hagyományos reklámokkal.

Van egy szép weboldalad? Nagyszerű, egy jó honlap valóban a siker alapja, de ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve nincs is más teendő a siker érdekében. Fontos, hogy legyen valami, ami megragadja a látogató figyelmét és arra késztesse, hogy újra és újra visszatérjen, megosztások, kedvelések vagy egyszerű elmondások útján újabb látogatókat hozzon. Bízd a SEO-EXPERT.HU szakértőire a google első helyre elérését és a tartalommarketinget és élvezd az eredményeket!

Erre nagyszerű eszköz a tartalom, legyen szó akár blogbejegyzésekről, hosszabb cikkekről, elemzésekről, infografikákról, videókról. Itt lép képbe a tartalommarketing, mely, mint azt a neve is mutatja, egy remek marketingeszköz és mint ilyen, az a célja, hogy nagyobb népszerűséget hozzon weboldaladnak, ezáltal több érdeklődőt, vásárlót és bevételt a cégednek.

Miért éri meg a tartalommarketinggel foglalkozni?

Egyszerűen azért, mert működik! Na de miért is? A tartalommarketing során tartalmaid azokhoz jutnak el, akik valóban érdeklődnek az általad képviselt üzletág, termékek, szolgáltatások iránt, így az olvasók, nézők, látogatók nagy része potenciális vásárló (lead). A hagyományos reklámozás során ezzel szemben az üzenet rengeteg olyan emberhez is eljut, akik egyáltalán nem is kíváncsiak rá, gondolj csak bele, bizonyára te is többnyire átkapcsolsz egy másik csatornára, ha a tévében jön a reklámblokk. Mindemellett persze a tartalommarketing jelentősen, mintegy 60%-kal olcsóbb, mint a hagyományos reklámeszközök alkalmazása.

A megfelelő tartalommarketing során a tartalom a reklámokkal szemben nem próbál meg semmit rátukmálni az olvasóra, sokkal inkább tájékoztat, oktat és szórakoztat. Az internetezők érdekesnek találják és szeretik az ilyen tartalmakat, ráadásul ezek célzottan olyan látogatókat tudsz magad köré gyűjteni, akik érdeklődnek az általad és céged által képviselt témakör iránt, azaz jó esély van rá, hogy később vásárolni fognak tőled.

Mindez számokkal is alátámasztható, több felmérés is született már a tartalommarketinggel kapcsolatban, melyek eredményeit összesítve kiderül, hogy akár már havi 1-2 blogbejegyzéssel 70%-kal megnövelhető a potenciális vásárlók (leadek) száma. A megkérdezettek 57%-a válaszolta azt, hogy szerzett már új ügyfelet blogján keresztül, az internetezők pedig 50%-kal nagyobb valószínűséggel vásárolnak egy olyan cégtől, mely folyamatosan egyedi tartalommal áll elő.

Miért érdemes profikra bízni a tartalommarketinget?

A tartalommarketing, tartalomírás egyszerűnek tűnhet, de sok ponton el lehet csúszni és a kis hibák is nagy hatással lehetnek az eredményekre. Fontos, hogy az elkészült tartalmak megfelelő formátumúak és minőségűek legyenek, hiszen gyengébb minőségű tartalom esetén az új látogatók könnyen feltételezhetik, hogy termékeid, szolgáltatásaid is ilyen minőséget képviselnek és inkább továbbállnak.

A minőség mellett az állandóság is fontos. Érdemes arra törekedni, hogy azonos időközönként jelentkezz új tartalommal, mivel ez megbízhatóságot sugároz, ráadásul látogatóid is hamar megértik majd, hogy érdemes vissza-visszajárni az újabb tartalmakért.

Emellett rengeteg összetevője és feltétele van még a sikernek, így például a tartalmak közösségi oldalakon való népszerűsítése, a keresőoptimalizálás, hiszen hiába rendelkezel nagyszerű, informatív cikkekkel, ha nem lehet megtalálni őket, nem fognak bevételt generálni.

Mindezt nem könnyű elérni, ha nem mozogsz naponta a tartalommarketing világában, ráadásul céges teendőidet is el kell végezned. A SEO-EXPERT.HU-nál profi, hozzáértő csapat áll a rendelkezésedre tartalommarketing feladatokkal kapcsolatban, mely a legfrissebb elvárásoknak és trendeknek megfelelő tartalmakkal látja el oldalad a biztos siker érdekében.

 

Bízd ránk a tartalommarketinget és figyeld, ahogy oldalad látogatottsága folyamatosan emelkedik!