0

Világklasszis laptopok a Lenovotol

A Lenovora nem úgy gondolunk, mint a legdrágább laptopok gyártójára, pedig vannak olyan laptopjaik, amelyek árban egy Macbookkal vetekednek, és verik a 800 000 forintot.
A Lenovo lényegében ismeretlen cég volt Kínán kívül, amikor 2004-ben, derült égből villámcsapásként bejelentették, hogy megvásárolják az IBM egy részét. A tréfának tűnő bejelentésből kőkemény valóság lett, és a kínai–amerikai együttműködés több mint egy évtizede tökéletes.

lenovo

A Lenovo laptopjai Kínában a saját nevük alatt futó boltokban amúgy is jó hírnek örvendettek, az IBM megvásárlásával viszont a piac addig csak ácsingózva figyelt területeire tudott betörni a kínai óriás. A laptopcég még tovább nőtt, az IBM mérnökeivel közös fejlesztéseik a számítástechnika értő követői között is elismerésre méltó kommenteket szülnek. Tudomásul kell vennie még a leginkább fanyalgó conoisseuröknek is, hogy Kína a laptopok területén is felnőtt a világ élvonalához, miután tabletjeik, telefonjaik, drónjaik, snookerasztalaik már régen a csúcsot képviselik.

A Lenovo laptopok között a legolcsóbbak ára még a 70 000 forintot is alulról súrolja, miközben a legdrágább, atomerőmű-vezérléshez is használható laptopok ára kb. ennek tizenkétszerese, vagyis jóval 800 000 forint felett van. Ha ez nem döbbenetes termékpaletta, gondolhatták a Lenovonál, akkor mi az?

A Lenovo laptopjainak vetélytársait nehéz behatárolni, mivel lényegében minden létező szegmenssel képesek versenyezni. Nincs még egy olyan gyártó, amely ennyire olcsó és ennyire drága laptopokat is gyártana. Ráadásul a Lenovo már régen túllépett a kínai átkon, és eszközei nem esnek szét két hét intenzív használat után. A Lenovo világmárka akart lenni, és – igaz, egy jó házassággal, de – az is lett. Márpedig a világmárka mivolt kötelez. Nincs helye gagyi termékeknek, a gépen itt-ott véletlenszerűen felbukkanó kínai írásjeleknek, felforrósodó eszközöknek, felrobbanó monitoroknak és így tovább. Lehet, hogy a kínai autógyártás csak arra jó, hogy egy vicc helyett nagyobb társaságban felhozzuk, de a Lenovo laptopok egészen más kategóriát képviselnek. Megbízhatóságukat, teljesítményüket, a mérnöki tervezés minőségét a nyugati partnertől és a nyugati standardokból merítették, miközben az előállítás költségei a mindenki által ismert kínai szinten maradnak. A Lenovo immár több mint tíz éve vegyíti a Nyugat és Kína értékeit, és úgy tűnik az eladási adatokból, hogy nagyon jól csinálják.

Ha Ön is szeretne egyet kipróbálni, nézze meg a Digiprime Lenovo laptop kínálatát!

Dimensions.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.