Brüsszel látnivalók

Brüsszel látnivalók

Brüsszel világhírű a sörről és a csokoládéról és közismert az Európai Unióról. A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik az óvárosa, amely a világörökség része. Brüsszelbe akár egy napra is érdemes kiruccanni, azonban egy hosszú hétvégébe már belefér egy kóstolással egybekötött csokoládé séta, vagy akár a közelben lévő festői Brugge is. Brüsszel repülőterére viszonylag sok járat közlekedik, és a repülőjegyeket általában igen kedvező áron kínálják.

Brüsszel legszebb látnivalói

Brüsszel legszebb legnevezetesebb látnivalói a történelmi központjában az óvárosban találhatók. A városközpont két részből áll a Felsővárosból (Haut de la Ville) és az Alsóvárosból (Bas de la Ville). Nevezetes sugárútja a Rue Royale, amely átszeli a várost. Brüsszel látnivalóinak felfedezésére nagyon jó alkalom egy vezetett csokoládé séta, hiszen városnézéssel egybekötve felfedezhetők a legjobb csokoládé üzletek, de számos gofri és csokoládé műhely tekinthető meg.

Grand Palace

Brüsszel egyik legfelkapottabb látnivalója, amely az Alsóváros szívében található. A Grand Palace (Grote Markt), amely Európa egyik legjobban megőrzött tere, része a Világörökségnek. A különleges báját leginkább a Céhházainak, a Gildehuizen építészétének köszönheti. A legjelentősebb épülete a Városháza (Hotel de Ville), amelynek gótikus tornyát a város védőszentjének Szent Mihálynak a szobra díszíti, amely 1402-ben épült, valamint a Saint-Michel katedrális.

Manneken Piss

Brüsszel legfelkapottabb látnivalója, számos legenda övezi. Az Alsóvárosban a Rue de l’Etuve mentén található.

Atomium

A Manneken Piss mellett a másik legnépszerűbb látnivaló az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült. A 102 méter magas acél és fémszerkezet a város legszürreálisabb építménye. Az alsó része állandó kiállításoknak ad otthont, a felső gömb kilátójába pedig lift visz fel, amely fantasztikus panorámát nyújt a városra. Az Atomium villamossal, és metróval közelíthető meg.

Szent Hubert Királyi Galéria

Az üvegtetejű épület egy fedett sétáló és bevásárló utca, amely az első ilyen fedett bevásárló központ Európában. Napjainkban előkelő éttermek és üzletek sorakoznak, de színház és mozi is megtalálható benne.

Kakaó- és csokoládémúzeum

A Museum of Cocoa and Chocolate a Rue de l’Etuve-n található, a látogatók nemcsak a csokoládé eredetét ismerhetik meg, de lehetőség van a különlegességek kóstolására is. A látogatók számára csokoládé mesteri bemutatókat is rendeznek

Királyi Palota

Az épület a belga királyi család hivatalos rezidenciája (Palais Royal) Brüsszel központjában található. A nyári hónapokban a turisták vezetett túrákon látogathatják meg a palota belsejét, a nagy fogadótermeit és auláit.

Chateau Royal parkja

A palota a belga királyi család otthona. Habár az épület nem, de a különleges parkja látogatható a turisták számára. Nevezetes, a legészakibb sarkában lévő Japán torony, amely eredetileg az 1900-as párizsi kiállításra épült, vagy a II. Lipót idejéből származó üvegházak, melyek különösen tavasszal a növények virágzása idején népszerű látnivaló.

A Királyi palota közelében található a város leghangulatosabb tere a Place du Grand Sablon, ahol az Église Notre-Dame du Sablon áll, amely egyik legszebb temploma Brüsszelnek.

Notre-Dame du Sablon

A templomot Belgium legszebb késő gótikus templomának tartják, a 15-16. században épült. Belsejében csodálatos üvegablakok találhatók, a szakráriumában egy Szűz alakját őrzik, amely a legenda szerint egy Madonna másolata.

Belga Királyi Szépművészeti Múzeum

A város központjában található múzeum nevezetes arról, hogy négy különböző művészeti múzeumot foglal magában, és így a világ egyik legnagyobb és legjobb művészeti galériájának számít. A Musée Old Masters a flamand és holland mesterek leghíresebb műveit tárolja, a Modern termei pedig a 19. századtól napjainkig terjedő jelentős alkotások gyűjteményét tartalmazza.

De la Cambre Apátság

Az apátságot (Abbaye de la Cambre) még a 12. században ciszterci apácák alapították, mivel a 16. században elpusztították a későbbiekben építették újjá. A francia kertjeiben az apátság mellett otthona az Országos Földtani Intézetnek és egy művészeti főiskolának.

Utazás Franciaországban

Párizs látnivalók

További nyaralási ajánlatok
Gran Canaria szállás