CMS rendszerek telepítése, testre szabása, beállítása, karbantartása

Miért a CMS?

A CMS egy tartalomkezelő rendszer (content management system), amelynek célja, hogy a honlapokat érintő frissítések szakirányú képzettség nélkül is könnyen elvégezhetőek legyenek. A tartalmak (szövegek, képek) egyszerű kezelő felületen keresztül vihetők fel a rendszerbe, mindössze egy böngésző szükséges.

A CMS időt takarít meg az Ön számára:

Weboldalát Ön frissítheti, akkor amikor az Ön számára szükséges – nem kell várakoznia külső forrásra.

Használata könnyen elsajátítható:

Nincsen szüksége semmiféle speciális programozási ismeretekre, a tartalmak egyszerűen elkészíthetők. A szövegek hagyományos szövegszerkesztőkből is átvehetők.

Bárhonnan frissítheti weboldalát:

Weboldalának frissítése helyszín-független, a CMS rendszer nem igényel külön szoftver telepítést. Önnek csupán egy számítógépre és internet hozzáférésre van szüksége, amelynek segítségével bárhonnan újabb információkat tölthet fel honlapjára. Akár több embernek is adhat jogosultságot weboldala kezelésére, ez a munkamegosztás időt takaríthat meg az Ön számára.

Az általunk kínált nyílt forráskódú (szabadon módosítható) CMS rendszerek (WordPress, Joomla, Drupal) további előnye, hogy programozók ezrei folyamatosan fejlesztik, tesztelik az egész világon, valamint folyamatos biztonsági frissítéseket hoznak létre. A fejlesztési költség jóval kevesebb mint a zárt forrású weboldalaké.

Rengeteg előre elkészített modul létezik amelyeket igény szerint testre lehet szabni – ezzel időt, munkát, költségeket spórolhatunk meg.

A megrendelő a teljes forráskóddal rendelkezik, így igény esetén bármikor más fejlesztőre bízhatja weboldalának további felügyeletét, nincsen egy adott céghez láncolva.

Zárt forráskódú CMS rendszer alkalmazása esetén a weboldal forráskódja nem a megrendelő tulajdonát képezi, hanem a webfejlesztő cégét. A megrendelő csupán annak használatára szerez jogot, így a fejlesztő cégtől függővé válik. Természetesen előfordulhat, hogy megvásárolható a forráskód tulajdonjoga, de azt soha nem adják olcsón.

Mindenkinek mérlegelnie kell mit engedhet meg magának, azonban a mai világban érdemes a gazdaságosságra törekedni. Amennyiben a nyílt forráskódú CMS rendszer minden igényt kielégít, nem javasolt a zárt forrású használata.