Nottingham Forest FC

A Nottingham Forest Football Club egy labdarúgóklub Nottinghamshire-ben, Angliában. A labdarúgóklubot 1865-ben alapították, és 1898 óta a Trent folyó partján található City Groundon játssza hazai mérkőzéseit. A Forest egyike annak a négy angol klubnak, amelyik többször is megnyerte az Európa-kupát/UEFA Bajnokok Ligáját, és egyike annak a két angol klubnak, amelyik egymás után nyerte meg ezt a versenyt. A Forest két csillagot visel a klub címere felett, hogy emlékeztessen a két európai kupagyőzelemre. A klub a Premier League-ben, az angol labdarúgó-bajnoki rendszer legfelsőbb osztályában szerepel.

A Nottingham Forest két európai kupát, egy UEFA Szuperkupát, egy bajnoki címet, két FA-kupát, négy Ligakupát és egy FA Charity Shieldet nyert. A klub a Football League-be való felvétele óta az angol labdarúgás két legmagasabb osztályában versenyez, kivéve öt szezont a harmadosztályban. Legsikeresebb időszakát Brian Clough és Peter Taylor irányítása alatt élte az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején, amikor is 1979-ben és 1980-ban egymás után nyerte meg a legrangosabb európai kupát.

Clough utolsó évtizedében a Nottingham Forest csapata megnyerte az 1989-es és 1990-es Ligakupát, és vesztes döntős volt az 1991-es FA-kupa-döntőben, mielőtt 1993-ban kiesett volna a Premier League-ből. Az azonnali visszatérés után a Forest 1995-ben a harmadik helyen végzett a Premier League-ben, mielőtt a klub 1997-ben és 1999-ben ismét kiesett az első osztályból. A csapat a 2022-es Championship rájátszás döntőjének megnyerésével tért vissza a Premier League-be a Huddersfield Town ellen.

A klub leghevesebb rivalizálása a Derby Countyval van, akivel a kelet-középhegységi derbit vívják. A két klub összesen 109 alkalommal találkozott egymással, a Forest szerezte a legtöbb győzelmet (43), a leghosszabb győzelmi sorozatot (5) és a leghosszabb veretlenségi sorozatot (10), amely 2018. március 11-től napjainkig tart.

A Forest regionális rivalizálásban is osztozik a Sheffield Uniteddel, a Notts Countyval és a Leicester Cityvel.

Premier League tabella a Focitipp.net oldalán