A luxushálószoba titka

luxushálószoba

Luxushálószobákkal mi általában csak a magazinok oldalain és az elegánsabb szállodák szobáiban találkozhatunk, azonban néhány praktikus ötlettel kevés pénzből mi is kialakíthatjuk saját luxushálónkat. A szoba színének kiválasztásakor a legelőnyösebb valamilyen természetes, pihentető, nyugtató színt keresni. Az utóbbi időben nagyon divatosak a hamvaszöld, a kék különböző világos árnyalatai, a mentazöld, a zöldeskék, a csokoládészín és a sárga szín különböző halvány árnyalatai.

A falak színe vagy minden oldalon azonos árnyalatú legyen, vagy csak falfelületenként változzon, de csak az ízlésesség határain belül. Nagyon jó ötlet, de inkább csak nagyobb belmagasságú szobákban, a plafont a szoba falszínéhez képest húsz százalékkal sötétebbre venni, mert így nagyon kellemes hangulatot érhetünk el. Alacsony belmagasságnál vigyázzunk a sötétítéssel, mert csak még jobban összenyomhatja a szobát.

A háló fő eleme maga az ágy. De egy luxusszobába lépve nem is ágyat vesszük észre, hanem a vonzó hatalmas párnákat, az óriási ágytakarót. Közelebbről pedig sok puhasággal és nagyon egyszerű, díszítésektől mentes, halvány, tört árnyalatokban pompázó ágyneműt láthatunk.

Az ideális hálószobabútor puha, praktikus, funkcionális és stílusos, magyarul az egész szobának a kényelemről kell szólnia. A fények kialakítása szintén a hangulatteremtésről szól. Mostanában nagyon divatos a szállodai hálók három sarkának megvilágítása és az ágy melletti két olvasásra is használható, állítható lámpatest alkalmazása. A háló nyugtató hatása miatt jó ötlet színezett lámpák és alacsonyabb wattos lámpák használata. A háló a lakás pihenőövezetének legfontosabb része, ezt mindig tartsuk szem előtt!