Albérletkeresés Luxemburgban

Gasperic

Hamarosan megkezdődik az új tanév, a nyári szünet és a szabadságolás miatt elnéptelenedett városrészek újra benépesülnek Luxemburgban is. A pezsgés az albérletkeresők piacán is meglódul ilyentájt.

 A Nagyhercegség nem csak a külföldi munkavállalók számára népszerű. Az ország egyetemei és a Luxembourg felsőoktatási intézményei iránt egyre nagyobb az érdeklődés. A Luxembourg School of Business mesterképzésére a világ minden tájáról érkeznek hallgatók szeptembertől.  Közismert tény, hogy igen magas albérletárakkal kell szembesülni az ide érkezőknek.

Számos ügynökség kínál albérleti szobákat, apartmanokat rövid és hosszú távú célokra egyaránt. A portálok nem csak a kezdeti nehézségek megoldásában, de a beilleszkedésben is segítséget nyújtanak a külföldről érkező diákok és munkavállalók számára.

Az albérleti piac jellemezői Luxemburgban

Hasonlóan az ingatlanárakhoz, az albérletek is igen magasak a kereslet-kínálat miatt az egész ország területén. A legmagasabbak a fővárosban, ott például a Kirchberg negyed az, ahol a legtöbbet kell havonta megfizetni. A távolabbi települések tekintetében minél közelebb van a fővároshoz, annál drágábban lehet ingatlant vásárolni illetve bérelni. Az északi részen tapasztalhatók a legalacsonyabb árak. A mai trendek azt mutatják, hogy jelentős mértékben növekedik a déli részen letelepedő családosoknak a száma.

Gasperic

A bérlemények általában három hálószobás lakások, amelyek a város központi helyein, vagy közlekedési csomópontok közvetlen közelében találhatók. A modern és tágas környezet lehetővé teszi a magánélet háborítatlanságát, még abban az esetben is, ha valaki nem önállóan, hanem társbérletben (amely nem igazán tekinthető ritkának Luxembourgban) él. Egyes szobák fejenként 700-900 euróba kerülnek havonta, viszont nem nagyon találni szobát 700 euró alatt. A lakások mind a megközelíthetőség, mind a felszereltség tekintetében széleskörű igényeket elégítenek ki. Az ingatlan szolgáltatók között vannak különbségek abból a szempontból is, hogy a lakást elhagyva mennyi idő alatt lehet a deposit összegét visszakapni, amely igen magas, és a későbbi albérletkeresést is jelentősen megkönnyítheti.

A hosszú, vagy rövidtávú albérleti lakások, vagy szobák kereséséhez ajánlható a Vaubanfort.lu weboldal. A portálon angol nyelven kereshetők a megfelelő ár-érték arányú albérletek országos és régiós szinten egyaránt.